Overblik over viden og rettigheder

I kan få overblik over virksomhedens viden og rettigheder på mange måder.  Fx kan man kortlægge og prioritere teknisk viden, designs og brands, før man fastlægger principper for virksomhedens arbejde med IPR og retningslinjer for udlicensering. Brug fx overblikket til at udforme et budget, der kan hjælpe til at holde snor i omkostningerne. Et budget kan også skabe en forventningsafstemning og forankring i virksomheden, når arbejdet med viden og rettigheder bliver en fast post og dermed en integreret del af forretningen.

Overbliksskemaerne er excel-ark, med forskellige felter som kan være relevante for din virksomhed – slet og tilføj, så det passer til virksomhedens behov.

  • Står IPR-udgifterne mål med fordelene? Sammenhold omsætningen på produkter i forskellige lande med prisen på de rettigheder, der dækker produkterne. Brug gerne metoden på forventningerne, inden du vælger om, og i givet fald hvor og hvordan et produkt beskyttes. Husk at en rettighed også kan have strategisk værdi for virksomheden, der strækker sig videre end de produkter den bruges for. Fx kan den vise ens værdi som samarbejdspartner eller holde konkurrenter ude af tilstødende markeder. 

Hent overblik over produkter og beskyttelse  

  • Hvilke rettigheder har vi, og hvad vil vi med dem? Få et overblik over alle rettigheder. Tilføj lande, og vælg om det er relevant at notere risikovurderingen , retningslinjer for licens, hvornår de skal fornyes, og hvem der gør det. 

Hent overblik over rettigheder og beskyttelse  

  • Hvad koster det? Et IPR-budget bør tilpasses til både virksomhedens IPR-behov og den eksisterende budgetplan, men her er et eksempel.

Hent budgetskema